Bakker Vonk scoort 5 sterren met roomboter amandelstaaf

Vakmanschap

Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoensspecialiteiten mogen weer gemaakt worden;  speculaas, chocoladeletters, en ook de roomboter amandelstaven en letters. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen.

"Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het bereidingsproces goed gegaan is. Bij de amandelstaven kijken ze of er genoeg spijs in zit, of die mooi in het bladerdeeg gerold zit en of de staaf goed gebakken is. Aan de hand van de cijfers krijgt onze amandelstaaf 5 sterren! Ik ben er heel blij mee."

• Bakker Vonk

Precisiewerk

Het maken van een amandelstaaf is een precisiewerkje. Het bladerdeeg moet veel laagjes hebben en krokant zijn en de amandelspijs moet smeuïg zijn en natuurlijk lekker smaken. Bakker Vonk geeft met een klein beetje grasboter een eigen signatuur aan het product.