Slotstad

Wat schaft de pot in Utrecht?

Het Kookboek van Utrecht is een smakelijk boek voor Utrechters waar ook ter wereld, met anekdotische en historische informatie over de stad en de herkomst van de gerechten.

‘Me stadsie, me kluppie emme wors’: de trots van iedere Utrechter. En met de ‘wors’ wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman’s sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen.

En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes. Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.

BOEKGEGEVENS
Frank Noë – Kookboek van Utrecht. Verscheen 3 april bij Uitgeverij het Zwarte Schaap.
ISBN 978 94 92821 12 6 | Hardcover | 80 pag. | € 12,50