Vroeg komt terug

Op 12 mei werd het restaurant van Vroeg getroffen door een brand. Onderzoek heeft inmid-dels uitgewezen dat kortsluiting hiervan de oorzaak was. Dit gaf zoveel schade, dat de boerderij in Bunnik de komende maanden gesloten blijft. Maar er is ook goed nieuws: je kunt nog steeds van Vroeg’s brood en patisserie genieten in de streek.

Eigenaar Hans Kempers en bedrijfsleider Thijs Sicking zijn vooral trots op het personeel. Thijs: ''Ze hebben heel goed gehandeld en voor de gasten gezorgd. Er is ook veel gered. De chefs namen hun receptenmappen mee en onze bakker Anna bracht het moederdesem naar buiten.''

 

Anna: ‘Het moederdesem is het gist dat we gebruiken om onze broden te bakken. De echte Vroeg-smaak die je proeft in ons brood, komt van dat desem. Het is net zo oud als Vroeg, bijna tien jaar! Dat is als een kindje voor me. Dan snap je wel waarom ik het gered heb tijdens de brand.''

Door de extra productieruimte in Houten versneld op te starten als bakkerij, kan Vroeg sinds 21 juni weer brood produceren.  

Geplaatst

woensdag 26 juni 2019 | 15.44 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 26 juni 2019 | 16.52 uur

Auteur

Redactie Slotstad RTV